Sjajna partija Nurkića u porazu Portlanda

Pripremna utakmica

Sjajna partija Nurkića u porazu Portlanda

Košarkaši Portland Trail Blazersa poraženi su večeras na domaćem terenu od Phoenix Sunsa sa 114:112 u okviru priprema pred početak nove NBA sezone.

Portland je veoma dobro otvorio meč te su nakon prve dionice imali vodstvo od 32:24. U drugom periodu domaći su igrali također veoma dobro i ponovo su bili bolji od rivala, a ovog puta je bilo 31:22. 

Ipak, njihova prednost se potpuno istopila u nastavku meča. Prvo je Phoenix u trećem periodu bio bolji sa 27:22, a ključnu prednost gosti su napravili u posljednjoj dionici kada su slavili sa 41:27 i uspjeli da meč okrenu u svoju korist. 

Njih je do trijumfa vodio Warren sa 23 poena, dok je Booker dodao 19. Kod ekipe Portlanda najefikasniji su bili Lillard i Swanigan sa po 18 poena, dok je Jusuf Nurkić dodao 16. Naš centar je na parketu proveo 16 minuta te je imao šut iz igre osam od 13. Ako se po jutru dan poznaje, ovo bi definitivno mogla biti sezona Jusufa Nurkića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti