Sjajna partija Svitlice u porazu svog tima

Bh.reprezentativka odigrala sjajan susret

Sjajna partija Svitlice u porazu svog tima

E. Dindić

U prvenstvu Španije igrano je 14. kolo za košarkašice. Sigurno najzanimljiviji susret odigrali su Bembibre naše reprezentativke Dragane Svitlice i ekipa  Gipuzkoa UP. 

Od prvog momenta i jedna i druga ekipa igrale su sjajne odbrane, de dopuštajući da se bilo koja od ove dvije ekipe odlijepe na neku osjetljiviju razliku. Na poluveremnu rezultat je glasio 41:39 u korist ekipe Gipuzkoa UP. 

I u nastavku i jedna i druga ekipa igraju koš za koš pa tako treći i četvrti period završavaju neriješenim rezultatom.

Prednost iz prvog perioda od pet poena prednosti koje su ostvarile gošće na kraju će biti dovoljan da ostvare pobjedu rezultatom 70:68. 

Naša reprezentativka Dragana Svitlica na parketu je provela 32.minute a za to vrijeme postigla 23 poena i dodala 4 skoka, te na kraju završila sa indexom od 24 što je bilo najbolje u svom timu. 

Ekipa Bembibre nalazi se na 8.mjestu prvenstva Španije za košarkašice sa omjerom od 6 pobjeda i 8 poraza. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije