Sjajne igre naših igrača u Eurochallengu
Bariša Krasić je bio vrlo dobar u pobjedi Cedevite

Eurochallenge

Sjajne igre naših igrača u Eurochallengu

Odličnu večer naših košarkaša u Eurocupu nadopunili su i naši predstavnici u trećem kolu Eurochallenga.

Najbolju partiju je pružio Goran Ikonić, a odlični su bili i Krasić, Gordić, Lamešić, Damjanović, Bremer i ostali.

Budućnost je u Morači nanijela prvi poraz Gottingenu, a u 92:84 pobjedi crnogorskog prvaka Nemanja Gordić je sudjelovao sa 6 poena i 2 asistencije, dok je mladi Marko Simonović sa 17 poena bio najbolji igrač pobjedničkog sastava.

Ruski predstavnik Krasnye je bio bolji od talijanskog Scavolinija rezultatom 70:58, a u pobjedničkom timu je naš reprezentativac Ernest Bremer upisao 2 poena, 8 skokova i 5 asistencija.

Cedevita je protiv Dexije Mons rezultatom 85:71 upisala prvu pobjedu u ovogodišnjem takmičenju, a vrlo dobru rolu u pobjedničkom timu je odigrao Bariša Krasić koji je upisao 10 poena i 6 skokova. Ponovo je briljirao Damjan Rudež sa 20 poena i 7 skokova.

FMP je ostvario i treću pobjedu u grupi. Beogradski klub je slavio u Rigi sa 85:81, a sjajnu partiju je odigrao Miroslav Raduljica sa 19 poena i 16 skokova, dok je Nemanja Protić postigao 22 poena i 6 asistencija.

Briljantnu utakmicu je odigrao bivši centar Bosne Lance Williams koji je u pobjedi Banvita nad Aalstarom 88:78 imao 20 poena i nevjerovatnih 20 skokova.

Austrijski Wels je bio bolji od Artlanda rezultatom 74:73, a Davor Lamešić je upisao 13 poena, 3 asistencije i 3 skoka, dok Ervin Zulić nije ulazio u igru.

Aleksandar Damjanović je upisao 6 poena i dva skoka u porazu svog Keravnosa na gostovanju kod Kyiva, dok je Ante Mašić imao 2 poena, skok i asistenciju u katastrofi Zagreba kod Roannea rezultatom 95:66.

Liege je slavio rezultatom 84:78 u gostima kod Eniseya, a u pobjedničkom timu je vrlo dobru partiju odigrao Čitlučanin Andrija Stipanović (7 poena, 8 skokova), a najbolji igrač pobjedničkog sastava bio je Michael Green sa 23 poena.

Goran Ikonić je s 23 poena bio najefikasniji igrač u pobjedi svog Donetska rezultatom 86:74 nad rumunjskim Ploiestijem. Ovo je Ikoniću bila prva utakmica nakon oporavka od povrede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.