Sjajni Bogdanović nedovoljan Hrvatskoj

Pobjeda Italije u Torinu

Sjajni Bogdanović nedovoljan Hrvatskoj

E. Škorić

Košarkaška reprezentacija Italije pobijedila je Hrvatsku sa 67:60 u prvom susretu kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Italija je bolje otvorila meč, povela sa 6:2, ali je na kraju prve dionice Hrvatska vodila 23:21.

U drugoj četvrtini igralo se egal, Hrvatska je opet vodila dva razlike (35:33). Hrvati na početku treće dionice igre odlaze na plus šest, no do kraja iste bili su na minus devet.

Italijani su vodili 56:47 po završetku treće četvrtine. Mirno su Azzurri priveli meč kraju i došli na kraju do sigurne pobjede.

Pored Italije i Hrvatske u grupi u Torinu igra i selekcija Tunisa. Hrvati moraju dobiti Tunis za prolaz dalje.

Bogdanović je sa 26 poena bio najbolji kod Hrvatske, dok je Belinelli u timu domaćina ubacio 19, a po 12 Hackett i Gallinari. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi