Sjajni Kikanović nedovoljan Albi

Poraz Albe od Oldenburga

Sjajni Kikanović nedovoljan Albi

Košarkaši Oldenburga pobijedili su danas Albu iz Berlina sa 93:81 u okviru 28. kola njemačke BBL lige.

Prva dionica ovog meča protekla je u izjednačenoj košarci pa se na odmor otišlo sa pola koša prednosti za domaće. Nastavak meča, odnosno druga dionica, donijela je daleko bolju igru Oldenburga koji je slavio sa 25:15 i na odmor su otišli sa 11 poena razlike.

Drugo poluvrijeme donijelo je nešto bolju igru Albe u trećoj i Oldenburga u četvrtoj dionici pa su domaći na kraju slavili zasluženu pobjedu.

Do trijumfa ih je vodio nezaustavljivi Paulding koji je imao 27 poena, dok je Qvale dodao 16. Kod Albe najefikasniji je bio naš reprezentativac Elmedin Kikanović sa 18 poena i šest skokova za 28 minuta na parketu. Osim njega, dobar je bio i Giffey sa 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi