Sjajni Kikanović nedovoljan Eniseyu

Fantastičan nastup Kikanovića

Sjajni Kikanović nedovoljan Eniseyu

M. Šljivak

Košarkaši Eniseya poraženi su kao gosti od Nizhnyja u 18. kolu VTB lige rezultatom 97:94, a sjajnu utakmicu za poraženi sastav je odigrao reprezentativac Bosne i Hercegovine Elmedin Kikanović.

Odigrao je Enisey jako dobar meč, ali na kraju su ipak doživjeli poraz. Prva dionica je završila neriješeno, 18:18, da bi Nizhny nakon 20 minuta igre imao minimalnu prednost od dva poena 46:44. 

Prednost se dodatno povećala nakon tri četvrtine, 67:61, a iako je Nizhny u posljednjoj dionici imao i 16 poena prednosti, Elmedin Kikanović je vratio svoj tim u igru fantastičnom igrom. 

Ušlo se u neizvjesnu završnicu u kojoj je ponovo Kikanović imao glavnu ulogu. Skočio je u napadu,  te je omogućio svom timu prednost od dva poena 90:88. Ipak, Renfroe je potom upropastio napad svog tima, što je iskoristio Nizhny, te je domaći tim stigao do pobjede u ovom susretu.

Elmedin Kikanović je završio susret s 22 poena uz četiri skoka, dok je domaće do pobjede vodio Korobkov s 20 poena i osam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije