Sjajni Stipanović odveo Trabzon do pobjede

Andrija blistao

Sjajni Stipanović odveo Trabzon do pobjede

M. Šljivak

Košarkaši Trabzonspora pobjedom su otvorili novu sezonu Eurocupa. Tim našeg Nenada Markovića je na svom parketu savladao grčki Aris rezultatom 74:71 uz fantastičan nastup Andrije Stipanovića.

Dosta uzbuđenja je donio ovaj meč, a na kraju su na krilima Stipanovića košarkaši Trabzonspora stigli do trijumfa.

Na poluvremenu su imali plus šest, 37:31, ali su u nastavku gosti konstantno bili u igri. Međutim, na kraju nisu uspjeli da slave, te je Trabzon stigao do prve pobjede u sezoni.

Andrija Stipanović je bio ponovo fantastičan. Ubacio je 19 poena za 25 minuta na parketu, dok je za goste Jarel McNeal ubacio 15.

Milan Milošević sa grčkim AEK-om poražen je od ruske ekipe Krasny nakon produžetka rezultatom 96:94.

Naš reprezentativac je ubacio četiri poena, Edin Atić nije nastupio, a briljirao je Loukas Mavrokefalidis sa 42 poena. Na drugoj strani Tony Mitchell je ubacio 39.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.