Sjajni Tony Parker vodio Spurse do trećeg trijumfa u seriji

Portland bez šanse

Sjajni Tony Parker vodio Spurse do trećeg trijumfa u seriji

Razigrani San Antonio Spursi sjajnom izvedbom došli su do trećeg trijumfa su seriji sa Portland Trail Blazersima.

Trijumfovali su rezultatom 118:103 i to na gostujućem parketu. Spursi su na kraju prvog perioda igre imali prednost od deset poena, koju su do predaha udvostručili i na poluvrijeme otišli sa ugodnih plus dvadeset.

U trećem periodu se domaćin budi i riješava četvrtinu u svoju korist sa šest poena prednosti što je do kraja bilo neovoljno za nešto više. Završeno je rezultatom 118:103 u korist gostiju.

Sa 29 poena, uz šest asistencija i dva skoka prvo ime meča bio je Tony Parker. Matthews je na drugoj strani postigao 22 poena, a Aldridge jedan poen manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.