Sjajni Zack Wright spasio Panathinaikos od ispadanja

Pao ostao u utrci za Final Four Eurolige

Sjajni Zack Wright spasio Panathinaikos od ispadanja

Panathinaikos je pred 14.000 gledalaca u Atini slavio protiv CSKA sa 65:59 i smanjio rezultat u seriji na 2-1.

Višestruki prvak Evrope uspio je slaviti pobjedu protiv CSKA i ostati u igri za plasman na Final Four. Sljedeću šansu da poravna rezultat u seriji koja se igra na tri pobjede Pao ima već u srijedu.

Igrači Fragiskosa Alvertisa su već nakon prve četrvrtine stekli solidnu rezultatsku prednost od devet poena koju su uspjeli sačuvati do kraja utakmice.

Najbolji pojedinac utakmice bio je bh. reprezentativac Zack Wright koji je ostvario indeks vrijednosti 18 (10 poena, 8 skokova, 1 asistencija, 1 ukradena lopta), a dvocifren je još bio Stephane Lasme da 13 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U redovima Moskovljana najbolji su bili Sonny Weems sa 14, te Vitaly Fridzon sa 10 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.