Skroman učinak bh. košarkaša u NBA ligi

Teletović tri, Nurkić dva poena

Skroman učinak bh. košarkaša u NBA ligi

M. Šljivak

Bh. košarkaši u NBA ligi Mirza Teletović i Jusuf Nurkić imali su ponovo veoma skromnu noć.

Milwaukee Bucksi doživjeli su novi poraz na svom parketu. Bolji od njih su u Bradley Centru bili Los Angeles Lakersi rezultatom 122:114.

Očajna prva dionica domaćeg tima na kraju je presudila ovaj meč. Bucksi su primili čak 47 poena u ovom dijelu igre (47:30) i Lakersi su u nastavak ušli sa velikih 17 razlike. Na kraju su prednost i sačuvali i došli su do velikog trijumfa.

Mirza Teletović je imao skromnu noć. Ubacio je tri poena za 19 minuta na parketu, a uhvatio je još i tri skoka uz jedan pogođen šut iz šest pokušaja.

Tim iz Los Angelesa do pobjede je vodio Nick Young sa 26 poena, dok je Giannis Antetokounmpo sa 41 poenom bio najbolji kod Milwaukeeja.

Denver Nuggetsi su zahvaljujući nevjerovatnom Nikoli Jokiću (40p, 9sk, 5as) pobijedili New York Knickse u Madison Square Gardenu rezultatom 131:123.

Bh. centar Jusuf Nurkić je igrao 11 minuta za pobjednički tim, a ubacio je dva poena, uhvatio je tri lopte uz jedan ubačaj iz četiri pokušaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi