Skroman učinak Nurkića u porazu Portlanda
Foto: EPA

Kingsi savladali Blazerse

Skroman učinak Nurkića u porazu Portlanda

Sacramento Kingsi su na svom parketu ugostili Portland Trail Blazerse, a ove dvije ekipe su odigrale dosta rezultatski neizvjesnu i tvrdu utakmicu. Na kraju su domaći slavili pobjedu rezultatom 86:82.

Na samom početku se igralo koš za koš, pa je prva četvrtina završena rezultatom 20:19 u korist Portlanda. Ipak, u drugoj četvrtini nešto bolja igra Kingsa koji čitavim tokom ovog perioda imaju blagu prednost. 

Portland, međutim, nije dozvoljavao Kingsima da se "odlijepe", a na poluvrijeme se otišlo prednošću domaćih od jednog poena.

I u trećoj četvrtini je bilo neizvjesno, a rezultatska klackalica se gledala sve do zadnjeg perioda. Nakon nekoliko minuta igre u četvrtoj četvrtini Kingsi preuzimaju prednost koju do kraja uspijevaju održati, i uprkos pokušajima Portlanda da dođe do izjednačenja, slaviti pobjedu.

Kingse je do pobjede predvodio Willie Cauley-Stein sa 22 poena i 10 skokova, dok su George Hill i Garrett Temple ubacili po 14 poena.

U ekipi Blazersa odličnu partiju je pružio Damian Lillard koji je postigao 29 koševa. CJ McCollum je dodao 19, dok je Jusuf Nurkić imao nešto skromniji učinak.

Bh. centar je susret zvaršio sa četiri poena, sedam skokova, jednom asistencijom i dvije ukradene, ali i četiri izgubljene lopte.

U utakmicama koje su odigrane nešto ranije Bullsi su bili bolji od Hornetsa, Spursi od Oklahome, dok su Timberwolvesi savladali Dallas.

Chicago je na svom terenu dočekao Charlotte Hornetse i nakon izuzetno zanimljive utakmice slavio pobjedu rezultatom 123:120.

Dvije ekipe su se nekoliko puta smjenjivale u vodstvu, a iako su Hornetsi do polovine zadnjeg perioda imali, koliku-toliku, prednost Bullsi su došli do preokreta i pobjede.

Domaće je predvodio raspoloženi Justin Holiday sa 27 poena, dok je u ekipi Hornetsa fantastičnu partiju pružio Kemba Walker ubacivši čak 47 poena.

I San Antonio Spursi i Oklahoma Thunderi su odigrali zanimljiv meč, a na kraju je slavila ekipa iz Teksasa rezultatom 104:101.

Oklahoma je odlično počela susret u Teksasu i imala prednost sve do finiša treće četvrtine, dok su Westbrook i društvo početkom drugog perioda imali i plus 23.

Ipak, San Antonio puno bolje igra u četvrtoj četvrtini i na kraju stiže do pobjede.

Najefikasniji u redovima Spursa je bio LaMarcus Aldridge sa 26 poena. S druge strane, Oklahomu je predvodio Carmelo Anthony koji je postigao 20 poena.

Minnesota je na gostovanju u Dallasu savladala Maverickse rezultatom 111:87.

Ipak, domaći su imali solidnu prednost do polovine trećeg perioda kada kreće furiozna serija Timberwolvesa.

Gosti su nakon preuzimanja vodstva uspjeli na kraju stići i do veoma uvjerljive pobjede.

Najefikasniji u ekipi Minnesote je bio Jimmy Butler sa 21 poenom, osam skokova i četiri asistencije. Wiggins je dodao 19, dok su Towns i Teague ubacili po 15 poena.

U ekipi Dallasa se istakao Harrison Barnes sa 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi