Skroman učinak Nurkića u važnoj pobjedi Denvera

Proveo osam minuta na terenu

Skroman učinak Nurkića u važnoj pobjedi Denvera

Ekipa Denver Nuggetsa je sinoć u duelu sa Utah Jazzom upisala svoju 19. pobjedu u sezoni, a slavila je rezultatom 103:93.

Domaći tim je nakon prve četvrtine imao zaostatak od 4 poena (18:22), da bi u drugoj potpuno pregazio rivala i na odmor otišao sa +12 (51:39).

U drugom poluvremenu je Denver pretežno imao dvocifrenu rezultatsku prednost koja se u jednom trenutku popela i do maksimalnih +17 (80:65), ali se Utah u finišu utakmice uspio vratiti u potpuni egal i smanjiti na -4 (92:88).

Ipak, Denver je do kraja ponovo zaigrao dobro i brzo vratio sigurnu prednost i na kraju trijumfovao sa 103:93.

Najefikasniji igrač Denvera je ponovo bio sjajni Nikola Jokić sa 23 poena, 11 skokova i šest asistencija, dok su ekipu Utah Jazza predvodili Favors i Hill sa 18, odnosno 17 poena.

Naš reprezentativac Jusuf Nurkić je i sinoć imao skromnu minutažu, ali i učinak. Na terenu je proveo osam minuta uz dva ubačena poena (1/3) i isto toliko skokova.

Vrijedi istaći da se Denver sada nalazi na osmom mjestu u Zapadnoj konferenciji i da i dalje ima sasvim realne šanse da izbori Playoff.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi