Skromna minutaža i učinak za Nurkića, Denver slavio

Jokić upisao career-high

Skromna minutaža i učinak za Nurkića, Denver slavio

Ekipa Denver Nuggetsa je sinoć na svom parketu savladala Orlando Magic rezultatom 125:112.

Domaći tim je većim dijelom utakmice kontrolisao rezultat i bio u prednosti, a nakon prvog poluvremena je vodio sa 69:61.

U drugom poluvremenu je Denver išao i na maksimalnih +22 (107:85), a na kraju je slavio sa rutinskih 13 poena prednosti.

Najbolji pojedinac utakmice bio je Nikola Jokić, koji je postigao 30 poena i upisao svoj career-high. Srbijanski košarkaš je tome dodao 11 skokova i pet asistencija.

Bh. reprezentativac Jusuf Nurkić na parketu je proveo samo šest minuta i za to vrijeme je uspio postići dva poena, uz šut iz igre 1/2. Nurkić je imao po jednu asistenciju i skok.

Vrijedi istaći da je za Denver ovo bila 16. pobjeda u sezoni i da se ovaj tim nalazi na devetoj poziciji Zapadne konferencije, uz sasvim realne šanse da se domogne Play-offa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije