Skromna minutaža Nurkića u pobjedi Nuggetsa

Denver slavio u MSG-u

Skromna minutaža Nurkića u pobjedi Nuggetsa

M. Šljivak

Košarkaši Denver Nuggetsa pobijedili su večeras u Madison Square Gardenu New York Knickse rezultatom 101:96.

Tim iz Colorada je odlično ušao u meč. Dominirali su cijelim tijekom prvog poluvremena, a u jednom trenutku su imali i 19 poena prednosti. Međutim, dopustili su Knicksima da se vrate u finišu prvog dijela i na odmor se otišli sa samo plus 11, 60:49.

Nastavak donosi bolju igru Knicksa. Ekipa Derreka Fischera se potpuno vratila u meč i u posljednju dionicu je ušla sa dva poena prednosti, 79:77.

Nuggetsi međutim u posljednjoj dionici ponovo igraju mnogo bolje. Uspjeli su prelomiti meč u svoju korist i stići do pobjede u ovom meču.

Jusuf Nurkić je na parketu proveo svega sedam minuta i u tom periodu je ubacio tri poena, a Denver je do pobjede vodio Danilo Galinari sa 19 poena, koliko je ubacio i Will Barton.

Kod Knicksa sjajan je bio Kristaps Porzingis sa 21 poenom uz 13 skokova, a isti broj poena je ubacio i Melo Anthony.


Jusuf zakucao by ss_video

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi