Skromna partija Đedovića u porazu Bayerna od Milana

Talijani slavili prvu pobjedu

Skromna partija Đedovića u porazu Bayerna od Milana

Minhenski Bayern pretrpio je i drugi poraz u novoj sezoni Eurolige. Ovoga puta, Bavarce je u Minhenu rezultatom 81:74 porazio Armani Milano.

Bayern je očajno ušao u susret a Milano je vrlo brzo stigao do petnaest poena razlike. Milano je na startu došao u prednost od čak 17:2, a kasnije i 21:6. Bila je to najveća prednost talijanskog kluba u ovoj utakmici. Bayern se do kraja prve četvrtine u potpunosti vratio u meč, a istu je završio sa prihvatljivih minus četiri. Druga dionica donosi bolju igru Bayerna koji do poluvremena uspijeva izjednačiti rezultat na 41:41.

U nastavku susreta njemački tim prelazi u vodstvo, ali se ni u jednom momentu nisu uspjeli odlijepiti od Milana. Maksimalna prednost koju je imao tim Svetislava Pešića bio je +6 na otvaranju posljednje dionice. Milano je do kraja uhvatio ritam i vratio se u vodstvo koje su uspjeli sačuvati do kraja i tako upisati svoju prvu pobjedu u novoj sezoni Eurolige.

Bh. reprezentativac Nihad Đedović pružio je vrlo skromnu partiju za svoj tim ubacivši samo tri poena za 23 minuta provedena na parketu. Pobjednički tim predvodili su Daniel Hackett i Joe Ragland sa po 16 poena, dok je iz redova Bayerna najbolju partiju pružio Schaffartzik koji je ubacio 15 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga

Bayern - Emporio Armani 74:81 (21:25, 22:18, 16:13, 15:15)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije