Skromna partija Teletovića u pobjedi Bucksa
Foto: EPA

Bucksi osigurali play-off

Skromna partija Teletovića u pobjedi Bucksa

D. Rakanović

Milwaukee Bucksi porazili su na gostovanju Philadelphiju sa 90:82, i tako osigurali nastup u doigravanju na Istoku. 

Ekipa našeg Teletovića večeras je prekinula niz od tri vezana poraza i upisala 41 trijumf u sezoni.

Domaća ekipa je bolje ušla u utakmicu i na poluvremenu su imali šest poena prednosti 48:42. Ipak, odličnom trećom četvrtinom Bucksi uspijevaju da preokrenu rezultat i stvore sedam poena prednosti (67:60). U posljednjem periodu Bucksi ne dozvoljavaju da se Sixersi vrate u utakmicu i sigurno drže prednost do kraja.

Još jednu odličnu partiju u pobjedi Bucksa imao je Giannis Antetokounmpo koji je ubacio 20 poena, uz deset skokova, šest asistencija, tri ukradene lopte i dvije blokade, ali je imao i četiri izgubljene lopte. Pratili su ga Greg Monroe sa 17 poena i Matthew Dellavedova sa 14. 

Bh. reprezentativac Mirza Teletović večeras je odigrao skromnu partiju. Teletovića u ovoj utakmici nije služio šut sa distance. Utakmicu je završio sa pet poena (1/1 za 2 pts, 1/5 za 3 pts), uz četiri skoka i jednu asistenciju za 22 minuta u igri. 

U ekipi Philadelphije istakao se Richaun Holmes sa 17 poena i deset skokova. Odličnu partiju pružio je i hrvatski reprezentativac i jedan od glavnih kandidata za nagradu rookieja godine Dario Šarić sa 14 poena, uz osam skokova i četiri asistencije za samo 24 minuta na parketu.  

Bucksi sada imaju omjer od 41 pobjede i 39 poraza i nalaze se na šestom mjestu na Istoku. Ipak, sigurno je da Bucksi bi voljeli izbjeći Cleveland i Boston u prvoj rundi play-offa, pa će sigurno tražiti pobjede u preostale dvije utakmice. 

Milwaukee do kraja regularnog dijela sezone igra kući protiv Charlottea, dok u posljednjoj utakmici sezone igraju u gostima protiv Bostona. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi