Skromna partija Teletovića u porazu Brooklyn Netsa

Boston bio uspješniji

Skromna partija Teletovića u porazu Brooklyn Netsa

Košarkaši Brooklyn Netsa i Boston Celticsa odigrali su večeras utakmicu u okviru priprema za početak nove NBA sezone koja je sve bliže. 

Boston je u egal utakmici slavio tijesnu pobjedu ezultatom 95:90. U početnoj petorci Brooklyna našao se i kapiten reprezentacije BiH, Mirza Teletović, koji je pružio skromnu partiju za svoj tim ubacivši samo tri poena uz procenat šuta 1 od 9 za 22 minute provedene na parketu.

Brooklyn je nakon prve četvrtine imao prednost od sedam poena da bi prednost do poluvremena povisio na dvocifrenih jedanaest poena razlike. 

Treća četvrtina donijela je mnogo bolju partiju Bostona koji je u toj dionici napravio veliku prednost dobivši je rezultatom 33:14. U posljednjoj četvrtini uspješniji je bio Brooklyn, koji se ipak nije uspio potpuno vratiti pa je pobjeda u ovoj interesantnoj utakmici pripala igračima Bostona.

Najefikasniji pojedinac susreta bio je Bostonov Sullinger sa 21 poenom i čak 19 skokova, dok su u redovima protivničkog tima bolji od ostalih bili Jack i Jordan sa po 17 postignutih poena. Mirza Teletović je, osim tri poena, zabilježio i šest skokova, jednu asistenciju i tri lične greške.

NBA, predsezona:

Brooklyn - Boston 90:95 (24:17, 27:23, 14:33, 25:22)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.