Skromni učinci Bajramovića i Miloševića

Skromni učinci Bajramovića i Miloševića

M. Šljivak
Teme:

U utakmici 4.  kola Eurocupa podgorička Budućnost je večeras u Morači savladala turski Banvit rezultatom 83:73, te im se tako revanširala za prošlosedmični poraz u Turskoj od sedam poena razlike.

Bio je to novi duel naših reprezentativaca Kenana Bajramovića i Milana Miloševića koji se međutim nisu proslavili u ovom susretu. Milošević je kod Budučnosti igrao gotovo sedam minuta, te je za to vrijeme ubacio 2 poena, dok je sa druge strane nešto bolju partiju pružio Bajramović. Keno je na terenu proveo 26 minuta, te je ubacio 6 poena uz 5 skokova.

Nakon što je zanimljivo prvo poluvrijeme okončano vodstvom crnogorskog prvaka od jednog poena prednosti 44:43, u trećoj dionici mnogo bolja igra domaćih košarkaša. Ovaj period igre su dobili 22:10, te su u završnih deset minuta ušli sa plusom od trinaest poena 66:53. 

Iako je Budućnost u pojednim trenucima zadnjeg perioda imala i 16 poena razlike, Banvit se uspio spasiti visokog poraza pa su na kraju ostali na minusu od  deset poena.

Bojan Dubljević je predvodio Budućnost sa 24 poena i 10 skokova, dok je kod Banvita najefikasniji bio Chuck Davis sa 18 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.