Skromno izdanje Stipanovića u teškom porazu od Efesa

Polufinale turskog prvenstva

Skromno izdanje Stipanovića u teškom porazu od Efesa

Trabzonspor kojeg sa klupe predvodi naš Nenad Marković je u okviru prve utakmice polufinalne serije turskog prvenstva doživio težak poraz od Anadolu Efesa rezultatom 85:56.

Trabzon je nakon solidne prve četvrtine u drugoj potpuno pao u igri, pa se na odmor otišlo sa 17 poena prednosti za favorizovani domaći tim. Do kraja je Efes ubacio u brzinu više i na kraju slavio sa 29 poena razlike.

Naš reprezentativac Andrija Stipanović je za 26 minuta provedenih na terenu ubacio četiri poena.

Najefikasniji igrač u pobjedničkom timu bio je Birkan Batuk sa 14 poena, dok je Nenad Krstić ubacio jedan poen manje. Dwight Junior Hardy je bio najraspoloženiji u ekipi Trabzonspora, a meč je završio sa 19 poena.

Anadolu Efes je poveo sa 1:0 u polufinalnoj seriji koja se igra na tri dobijene.

Turska, 1/2 finale:

Anadolu Efes - Trabzonspor 85:56

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.