Slaba partija Nurkića u porazu Portlanda

Memphis slavio u uzbudljivoj završnici

Slaba partija Nurkića u porazu Portlanda

Košarkaši Memphis Grizzliesa pobijedili su večeras na gostovanju kod Portland Trail Blazersa sa 98:96.

Prva dionica protekla je u blagoj dominaciji Memphisa, a najveću prednost imali su sredinom prve četvrtine kada su otišli na plus osam. Ipak, domaći su uspjeli da do kraja prvog perioda smanje zaostatak na samo minus dva (23:21). 

U nastavku meča Memphis je ponovo bio nešto uspješniji i većinom su imali prednost, ali Portland u drugom dijelu druge četvrtine uspjeva da preuzme vodstvo i da dođe do plus tri prije odlaska na odmor (50:47).

Kada je u pitanju drugo poluvrijeme većinom je viđena slična i izjednačena košarka. Portland je držao prednost do sredine, a Memphis od sredine treće četvrtine, ali gosti su ipak bili bolji u posljednjoj dionici i na kraju su u uzbudljivoj završnici uspjeli da slave pobjedu. 

Do trijumfa ih je vodio Tyreke Evans sa 21 poenom dok je Mike Conley dodao 18. Kod Portlanda sjajni CJ McCallum je imao čak 33 poena, a Evan Turner je dodao 16. Bh. košarkaš Jusuf Nurkić imao je slabu noć, pa je za 20 minuta na parketu ubacio samo šest poena uz pet skokova i veoma slab šut iz igre (tri od devet).

U drugom meču koji je počeo u istom terminu Sacramento Kingsi su pobijedili Oklahoma City Thunder sa 94:86 te su na taj način prekinuli niz od sedam vezanih poraza. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti