Slavili Česi i Francuzi
Predvodi Francuze: Tony Parker

Turnir u Strasbourghu

Slavili Česi i Francuzi

U Strasbourgu se igra košarkaški turnir na kojem učestvuju selekcije Francuske, Austrije, Češke i Belgije.

Prvog dana pobjede su upisali Česi i Francuzi koji će kao i naša reprezentacija učestvovati u dodatnim kvalifikacijama za plasman na «Eurobasket 2009» u Poljskoj, s tom razlikom što se nalaze u Grupi B (BiH je u Grupi A).

Francuska je bez problema nadigrala Austriju sa visokih 98:57.

Joakim Noah sa 16 poena i devet skokova bio je prvo ime meča, a Tony Parker susret je završio s devet poena i dvije asistencije.

Belgijancim, naši protivnici u Grupi A poraženi su od Češke. Bilo je 75:67 u čijim redovima je Petr Benda s 19 poena i sedam skokova bio prvo ime. Za Belgijance je Lauwers ubacio 13, a Jonckheyd 12 koševa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije