Slovaci polovični protiv Kosova

Pobjeda i poraz u pripremnim duelima

Slovaci polovični protiv Kosova

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Slovačke pobijedila je u pripremnom meču selekciju Kosova rezultatom 75:73.

Protivnik naše reprezentacije u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo nije pružio naročito dobru partiju u drugom pripremnom duelu.

Kosovo je bolje ušlo u meč. Imali su plus šest nakon prve dionice (18:24), da bi Slovačka do preokreta došla u drugoj četvrtini. Serija od 13:0 ih je odvela do vodstva nakon 20 minuta igre (42:38).

Nastavak donosi izjednačenu košarku. U neizvjesnoj završnici Slovaci su dobrom odbranom uspjeli da dođu do pobjede, prve u pripremnim mečevima.

Treba istaći da je Kosovo jučer u utakmici zatvorenoj za javnost pobijedilo Slovake 69:61.

U današnjem meču Slovačku je do trijumfa vodio Andre Jones sa 19 poena, a dvocifreni su još bili Ihring sa 11 i Korner s 10 poena. Berisha je kod Kosova utakmicu završio sa 25 poena.

Slovaci se do početka pretkvalifikacija odigrati još dvije utakmice. Protivnik je Mađarska, a susreti se igraju 26. i 27. augusta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi