Slovaci savladali Švedsku i upisali prvu pobjedu

Pretkvalifikacije za SP

Slovaci savladali Švedsku i upisali prvu pobjedu

Reprezentacija Slovačke savladala je na domaćem parketu Švedsku rezultatom 68:59 u okviru trećeg kola pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine. 

Domaći košarkaši bolje otvaraju utakmicu i nakon prve četvrtine imaju pet poena prednosti (17:12). Izabranici Vedrana Bosnića ipak u drugom periodu uspijevaju da smanje deficit, pa se na poluvrijeme otišlo sa prednošću Slovačke od jednog poena (31:30). 

Slovaci su nakon izjednačenog prvog poluvremena, pojačali gas u trećem periodu i stekli dvocifrenu prednost. U ovim momentima propradio je trojac Jones, Batka i Rancik koji su zatrpali koš Šveđana. Slovaci su na ulasku u posljednji period imali 13 poena prednosti (54:41).

Posljednju četvrtinu Šveđani otvaraju sa pet uzastopnih poena i vraćaju se na jednocifrenu razliku (54:46). Slovaci su za šest minuta igre postigli samo dva poena i to preko Jonesa, što su Šveđani iskoristili i došli na samo četiri poena zaostatka na tri i po minute do kraja (56:52).  

Ipak, Slovaci su poenima Batke i Jonesa ponovo uspjeli da se odlijepe na osam poena prednosti na minut do kraja utakmice i riješe pitanje pobjednika u ovoj utakmici. 

U selekciji Slovačke su se istakli Jones, Batka i Rancik sa po 15 poena, Rancik je imao i 15 skokova. Dvocifren je bio je Sedmak sa 13 poena. 

Kod Šveđana se istakao Ramstedt sa 13 poena, a pratio ga je  Borg sa 11 poena. 

Nakon tri kola Slovačka i Švedska imaju omjer od jedne pobjede i dva poraza.