Slovački div najavio dolazak u reprezentaciju

Michael Fusek, čovjek od 224 centimetra

Slovački div najavio dolazak u reprezentaciju

M. Šljivak

Reprezentacija Slovačke biće protivnik bh. košarkašima u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Jedan od onih koji su dobili poziv selektora Ivana Rudeža za nastupe u reprezentaciji je košarkaš belgijanskog Charleroija Michael Fusek.

Ovaj 224 centimetra visoki centar najavio je svoj dolazak na okupljanje nacionalnog tima, gdje će sigurno imati dosta prostora za igru.

"Dobio sam poziv u reprezentaciju i vjerovatno ću igrati. Izlazim na NBA draft i vjerovatno ću tokom jula igrati Ljetnu ligu. Ipak, iako ću imati samo sedam dana odmora, vjerovatno ću se pojaviti u reprezentaciji", rekao je Fusek.

Ovaj košarkaš u dresu Charleroija nije imao preveliku minutažu tokom sezone. Igrao je prosječno 11 minta, a prosječno je ubacivao nešto više od četiri poena.

Ipak, i pored toga, predviđa se da bi mogao biti izabran na NBA draftu u drugoj rundi i to zbog visine od 224 centimetra.

Utakmice kvalifikacija igraju se od 2. do 19. augusta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi