Slovenci objavili spisak za Eurobasket

Slovenci objavili spisak za Eurobasket

M. Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije Slovenije, Božidar Maljković, objavio je spisak od 15 igrača koji će početi pripreme za Eurobasket.

Spisak Slovenije predvodi košarkaš Phoenix Sunsa, Goran Dragić, a ono što je od ranije poznato je da će Slovenci na Evropskom pvenstvu nastupiti bez Erazema Lorbeka, koji je zbog operacije primoran propustiti prvenstvo.

Maljković jepozvao sljedećih 15 košarkaša:

Jaka Lakovič (Avellino), Goran Dragić (Phoenix Suns), Beno Udrih (bez kluba), Jaka Blažič (Crvena zvezda), Gašper Vidmar (Fenerbahče Ulker), Mirza Begić (Real Madrid), Uroš Slokar (Gran Canaria), Jure Balažić (Erdemir), Edo Murić (Krka Novo mesto), Zoran Dragić (Unicaja), Boštjan Nachbar (Brose Baskets Bamberg), Jaka Brodnik (Union Olimpija), Klemen Prepelič (Union Olimpija), Luka Lapornik (Zlatorog Laško), Gezim Morina (Helios Domžale).

Slovenija, koja je domaćin Eurobasketa nalazi se u grupi C zajedno sa selekcijama Poljske, Španija, Hrvatska, Češka i Gruzija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.