Slovenci razbili Francuze, Litvanija bolja od Njemačke
Foto: EPA

Eurobasket, 5. kolo

Slovenci razbili Francuze, Litvanija bolja od Njemačke

M. Šljivak

Košarkaši Slovenije pobijedili su Francusku s uvjerljivih 95:78 u susretu 5. kola grupe A Eurobasketa, te su osigurali prvo mjesto.

Fantastičnom igrom Slovenija je potpuno razbila evropske viceprvake. Dominirali su tokom kompletne utakmice. Na poluvremenu su imali 17 poena prednosti (52:35), da bi u jednom trenutku tokom treće dionice prednost iznosila i 29 razlike (75:46).

Francuzi jednostavno nisu mogli ništa napraviti. Slovenija je lagano privela meč kraju i došla je do pete pobjede na Eurobasketu za prvo mjesto u grupi A.

Goran Dragić je s 22 poena vodio Slovence do pobjede, Luka Dončić je dodao 15, dok je kod Francuske Nando De Colo ubacio 16 poena.

U utakmici grupe B Litvanija je u zanimljivom meču pobijedila Njemačku 89:72.

Iako se pobjeda čini kao lagana, Litvanci su do trijumfa došli uz dosta napora, a meč su  prelomili u trećoj dionici, kada su napravili ključnu razliku u ovom meču.

Na kraju su došli do pobjede do koje ih je vodio centar Toronto Raptorsa Jonas Valančiunas sa 27 poena i 15 skokova, a kod Njemačke je očekivnao najefikasniji bio Dennis Schroder sa 26 poena

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi