Slovenci se mučili, ali ipak pobijedili
Foto: EPA

Pobjeda Slovenaca

Slovenci se mučili, ali ipak pobijedili

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Slovenije savladala je večeras Južnu Koreju rezultatom 89:72.

Koreja je jako dobro otvorila meč. Imali su u jednom trenutku i pet poena prednosti (18:13), a nakon prve dionice imali su dva poena prednosti, 21:19.

Mučili su se Slovenci u prvom poluvremenu ovog susreta. Koreja je pružila snažan otpor, pa je na poluvrijeme Slovenije otišla sa samo poenom prednosti, 40:39.

Ipak, u trećoj dionici je slomljen otpor nezgodnih Koreanaca. Slovenci su zaigrali onako kako treba, te su nakon 30 minuta igre imali 14 poena prednosti, 70:56.

Do kraja je Slovenija mirnom igrom došla do pobjede, do koje ih je vodio Goran Dragić sa 14 poena. Na drugoj strani Lee je ubacio 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.