Slovenci skratili popis za Eurobasket
Foto: EPA

19 kandidata za 12 mjesta

Slovenci skratili popis za Eurobasket

M. Šljivak

Selektor košrkaške reprezentacije Slovenije Igor Kokoškov skratio je popis igrača na koje računa tokom priprema za Evropsko prvenstvo.

Srbijanski stručnjak je u trening kamp pozvao 19 igrača, a najveće zvijezde su svakako košarkaš Miami Heata Goran Dragić, te mlada zvijezda Real Madrida Luka Dončić. Također, dres Slovenije obući će još jedan igrač Kraljeva, Amerikanac Anthony Randolph.

Od zanimljivih imena tu je i košarkaš Igokee Blaž Makhovic, te nekadašnji košarkaš Sparsa Aleksej Nikolić.

Kokoškov je pozvao ovih 19 košarkaša:

Jaka Blažić, Tomaž Bolčina, Vlatko Čančar, Žiga DImec, Luka Dončić, Goran Dragić, Gregor Horvat, Jan Kosi, Miha Lapornik, Blaž Mahkovic, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Anthony Randolph, Matic Rebec, Luka Rupnik, Žan Mark Šiško, Gašper Vidmar, Saša Zagorac.

Slovenija se nalazi u grupi A Eurobasketa, a igraće u Helsinkiju protiv domaćin Finske, te Grčke, Francuske, Poljske i Islanda.

Eurobasket se igra od 31. augusta do 17. septembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi