Slovenija u četvrtfinalu protiv Španije

Eurobasket

Slovenija u četvrtfinalu protiv Španije

E. Škorić

Slovenija je u utakmici 3. kola drugog kruga u grupi F, rezultatom 67:60, savladala Finsku i plasirala se u četvrtfinale Eurobasketa u Litvaniji.

Slovenci su bili uspješniji od Finaca u "sve ili ništa" utakmici, budući da se poraženi sastav morao oprostiti od natjecanja.

Iako su imali ugodnih +16 koševa prednosti krajem prvog poluvremena, Slovenci su na kraju, posljednjih 30 sekundi, strepili, jer su Finci došli na samo četiri poena razlike.

Najefikasniji kod pobjedničke momčadi bio je Erazem Lorbek sa 14 koševa i 6 skokova. Uroš Slokar pridodao je 13 poena i 8 skokova, dok je s druge strane najbolji bio Petteri Koponen sa 14 poena.

Slovenija će u četvrtfinalu igrati protiv evropskog prvaka Španije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.