Službeno: Fisher novi trener Knicksa

Službeno: Fisher novi trener Knicksa

E. Škorić

Pisanja američkih medija ispostavila su se tačnima jer je od danas Derek Fisher i zvanično novi trener New York Knicksa.

Fisher iza sebe ima bogatu igračku karijeru, te je osvojio pet titula NBA prvaka s Los Angeles Lakersima, a ove godine je finale Zapadne konferencije s Oklahoma Thunder Cityjem.

Njega je na klupi Knicska doveo predsjednik kluba Phil Jackson nakon što su prepali pregovori sa Steveom Kerrom.

"Ovo je novi korak na putovanju New York Knicksa. Moj odnos s Derekom je počeo prije 15 godina i postalo mi je jasno da nas dvojica možemo ponovo biti partneri", kazao je Jackson.

"Sretan sam što ulazim u novu fazu svoje košarkaške karijere. Radujem se treniranju Knicksa i nadam se da ćemo učiniti navijače ponosnima. Velika je čast raditi uz Phila Jacksona koji je legenda i moj prijatelj. Radit ću s njim na ispunjavanju našeg konačnog cilja, vraćanja naslova u New York, rekao je Fisher.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.