Službeno: Teletović potpisao za Phoenix

Jednogodišnji ugovor

Službeno: Teletović potpisao za Phoenix

M. Šljivak

Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirza Teletović službeno je potpisao jednogodišnji ugovor sa Phoenix Sunsima.

Nakon što su iz Brooklyn Netsa odlučili da ne izjednače ponudu drugog kluba, Teletović je prihvatio ponudu tima iz Arizone, te je danas potpisao ugovor s ovom ekipom.

Teletović će za godinu dana u Phoenix Sunsima zaraditi 5,5 miliona dolara, a Mirza će predstavljati idealno pojačanje za tim Jeffa Hornačeka, koji je tražio igrača njegovog profila.

Kapiten nacionalnog bh. tima je tri godine proveo u dresu Brooklyn Netsa. Protekle sezone je po meču ubacivao 8.5 poena uz pet skokova po meču, ali je odigrao samo 40 utakmica zbog zdravstvenih problema.

Prethodno je Mirza nosio dres španske Caje Laboral, belgijskog Oostendea, te tuzlanske Slobode.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.