Smith dogovorio saradnju sa New Orleansom

Ponovo u NBA ligi

Smith dogovorio saradnju sa New Orleansom

Američki košarkaš Josh Smith ponovo će zaigrati u NBA ligi. 

Nakon što je određeno vrijeme proveo u kineskoj CBA ligi, 31-godišnji Smith će kao slobodan agent zaigrati ponovo u Sjedinjenim Američkim Državama i to u dresu New Orleans Pelicansa. 

Inostrani mediji javljaju da je Smith potpisao jednogodišnji ugovor, a New Orleans su ga doveli u klub koristeći mogućnost da prijave dodatnog igrača zbog nekoliko dugoročnih povreda. Prije svih Solomona Hilla koji je izgubljen za cijelu sezonu, a povrede imaju i Omer Asik, Alexis Ajinca i Rajon Rondo

Smith je u NBA ligi igrao u periodu od 2004. do 2016. godine noseći dresove Atlanta Hawksa, Detroita, Houstona i Los Angeles Clippersa. 

U Kini je nastupao za Sichuan Blue Whalesae gdje je bilježio 18,8 poena uz 10 skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi