Šok za Španiju: Povrijedio se Sergio Llull
Foto: EPA

Sjajni playmaker propušta Eurobasket?

Šok za Španiju: Povrijedio se Sergio Llull

Košarkaška reprezentacija Španije je u pripremnom duelu odmjerila snage s Belgijom. Susret je odigran na Tenerifama, a Belgija je stigla do šokantne pobjede, 89:71. Ipak, više od poraza Španiju može zabrinuti povreda Sergia Llulla.

Naime, već u 5. minuti ovog susreta sjajni playmaker Reala i španske reprezentacije je doživio, čini se tešku, povredu. 

Stradalo je desno koljeno, a čini se da je do povrede došlo kada je Llull nezgodno stao, s obzirom da nije bilo kontakta s protivničkim igračem.

Sudeći prema Llullovoj, ali i reakcijama njegovih saigrača radi se o težoj povredi, a on je uz pomoć medicinskog tima napustio dvoranu u kojoj se igrala ova utakmice, te je ubrzo podvrgnut detaljnim pretragama. 

Za sada se čini da se zaista radi o težoj pobjedi, te da će sjajni playmaker propustiti predstojeće Evropsko prvenstvo koje počinje 31. augusta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi