Šok za Srbiju: Teodosić propušta Eurobasket
Foto: EPA

Veliki hendikep za Orlove

Šok za Srbiju: Teodosić propušta Eurobasket

M. Šljivak

Jedan od najboljih evropskih košarkaša Miloš Teodosić neće nastupiti za selekciju Srbije na predstojećem Eurobasketu.

Popularni Teo ne može biti maksimalno spreman zbog povrede, a odsustvo s prvenstva Evrope potvrdio je selektor Orlova Saša Đorđević

"Nažalost, povreda koja muči Tea, ne dozvoljava mu da do Evropskog prvenstva bude maksimalno spreman. To je procjena našeg medicinskog tima i ljudi iz LA Clippersa. Moramo da vodimo računa o zdravlju igrača i donijeli smo zajedničku odluku da Teodosić preskoči predstojeće takmičenje", rekao je Đorđević, te je dodao:

"On je igrač koji je godinama maksimalno posvećen reprezentaciji i njegova želja da igra je uvijek bila velika. Nažalost, u ovoj situaciji, želja nije dovoljna. Ovo je veliki hendikep za tim, ali nastavljamo dalje sa istim ambicijama", poručio je Đorđević.

Srbija se nalazi u grupi D Eurobasketa. Ova grupa se igra u Istanbulu, a s Orlovima su u grupi još selekcije domaćina Turske, Rusije, Velike Britanije, Latvije i Belgije.

Prvenstvo Evrope igra se od 31. augusta do 17. septembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti