Solidna partija Sulejmanovića u pobjedi Cibone

Cibona ubjedljiva protiv Zagreba

Solidna partija Sulejmanovića u pobjedi Cibone

E. Čaušević

Košarkaši Cibone savladali su večeras ubjedljivo na gostovanju KK Zagreb u okviru zaostalog meča 6. kola A1 hrvatske lige.

Cibona je u večerašnjem duelu protiv gradskog rivala slavila bez većih problema sa 20 poena razlike, rezultatom 90:70. Domaći košarkaši su bolje otvorili meč i prvu dionicu su riješili u svoju korist sa 27:25, ali to je bilo sve što su pružili u ovoj utakmici.

Gosti su nakon toga zaigrali u svom ritmu, te su brzo stigli do prednosti koju nisu ispuštali do kraja meča. Kako je utakmica odmicala tako je Cibona povećavala prednost, a na kraju su izabranici Damira Mulaomerovića slavili sa 20 poena razlike.

U ekipi Cibone najefikasniji bio je Željko Šakić sa 19 poena, dok je 18 dodao Petar Marić. Bh. košarkaš Emir Sulejmanović na parketu je proveo nešto manje od 15 minuta, te je upisao četiri poena i sedam skokova. 

Što se tiče KK Zagreba najefikasniji bi je Luka Božić sa 19 poena, a po 15 ubacili su Martin Junaković i Ivan Batur. Cibona je na šestom mjestu sa osam pobjeda i četiri poraza, ali i utakmicom manje, dok je Zagreb peti sa omjerom 8-5.

A1 liga, 6. kolo:

KK Zagreb - KK Cedevita 70:90

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi