Sonny Weems suspendovan na četiri godine
Foto: EPA

Zabrana nastupanja u FIBA-inim takmičenjima

Sonny Weems suspendovan na četiri godine

Bivši košarkaš CSKA Moskve i Maccabi Tel Aviva, Sonny Weems, je kažnjen od strane FIBA-e, te mu je zabranjeno nastupanje u takmičenjima pod okriljem ove organizacije do 2021. godine.

Prije nekoliko mjeseci Weems je pozvan da se podvrgne doping testu u Izraelu, ali je on odbio to učiniti, te mu je zbog takvog postupka sada izrečena suspenzija.

Kako je saopštio NADO (Nacionalna anti-doping organizacija), ovom 31-godišnjem američkom košarkašu je zabranjeno ušestvovanje na svim trunirima povezanih sa FIBA-om, i to do 2021. godine. Treba istaći da je zbog istog prekršaja, identična kazna izrečena i Hamadyju N'Diayjeu, bivšem košarkau izraelske Herzilyje.

Još uvijek nije poznato da li će Weems moći nastupati u Kini za Zhejiang Chouzhou, klub s kojim je nedavno potpisao jednogodišnji ugovor. 

Sonny Weems je u svojoj karijeri bio član Denver Nuggetsa, Colorado 14ersa, Toronto Raptorsa, Žalgiris Kaunasa, CSKA Moskve, Phoenix Sunsa, Philadelphija 76ersa i Maccabi Tel Aviva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti