Španci bolji od Litvanije

Španci bolji od Litvanije

Nakon pobjede u prvoj utakmici priprema za Eurobasket u Litvaniji (Francuska, 77:53), Španjolci su i u drugoj po redu provjeri bili uspješni slavivši nad Litvanijom u Madridu sa 90:78.

Susret su Gasol, Navarro i ostali otvorili veoma dobro jer su u prvoj četvrtini postigli 26 poena. U nastavku, Litvanci pokazuju svoj kvalitet kada nadoknađuju zaostatak i na odmor odlaze sa prednošću od šest razlike (42:48). Nakon izlaska iz svlačionice Španci ponovo ubacuju u brzinu više i do kraja trećeg perioda vode sa 67:53. Do kraja utakmice ovu prednost nisu ispuštali.

Ibaka i M. Gasol su bili najprecizniji sa 12 poena, dok je Navarro dodao 13. Kod poraženih Litvanaca, Lavrinovič 12 i Kaukenas 11.

Rezultati Španije u pripremnom periodu pred Eurobasket u Litvaniji:

Almerija:
Španija - Francuska 75:53

Madrid:
Španija - Litvanija 90:78

Rezultati Litvanije:

Litvanija - Slovenija 70:72
Litvanija - Češka 94:73

Moskva:
Rusija - Litvanija 91:76

Madrid:
Španija - Litvanija 90:78

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije