Španci brojali do 99 i stigli do druge pobjede

Španija razbila reprezentaciju Islanda

Španci brojali do 99 i stigli do druge pobjede

E. Škorić

Reprezentacija Španije je, prema očekivanjima, savladala Island rezultatom 99:73 u posljednjoj utakmici 4. kola grupe B na Evropskom prvenstvu.

Španija je nakon poraza od Srbije i Italije došla u nezavidnu situaciju, da strahuje za plasman u osminu finala EP-a.

Ipak, bilo je za očekivati da se Pau Gasol uozbilje protiv Islanda, pa su tako slavili bez većih problema protiv selekcije koja ima sve poraze i koja je, to se znalo i prije, prinuđena da u grupnoj fazi završi takmičenje.

Mada, treba reći da je Island dobro izgledao u prvom poluvremenu, obzirom da je na kraju prve dionice bilo 20:15 za Špance, a na poluvremenu 38:31. No u nastavku je Furija ostvarila uvjerljivu pobjedu.

Mirotić je sa 22 poena i pet skokova vodio Španiju, Pau Gasol je ubacio 21 uz sedam skokova, dok je Sergio Rodriguez ubacio 13 poena i tome dodao šest asistencija. Stefansson je bio najefikasniji kod Islanda sa 17 poena i šest asistencija.

Nešto ranije u istoj grupi je Srbija deklasirala Tursku sa 91:72, dok je Italija nakon produžetaka sa 89:82 savladala Njemačku.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.