Španci i Litvanci pobjedama otvorili Svjetsko prvenstvo

Svjetsko prvenstvo u košarci

Španci i Litvanci pobjedama otvorili Svjetsko prvenstvo

Kadetska reprezentacija Španije je Svjetsko prvenstvo u košarci otvorila uvjerljivom pobjedom nad Malijem rezultatom 86:55.

Nakon prilično izjednačene prve četvrtine, Španci su u nastavku pokazali da su kvalitetnija reprezentacija i drugu četvrtinu su okončali sa prednošću od deset poena razlike te na poluvrijeme otišli sa sigurnim vodstvom.

Drugo poluvrijeme Španci su igrali koliko im je i trebalo da održe visoku prednost te su bez većih problema priveli meč kraju i na kraju zasluženo slavili sa konačnih 86:85.

Svjetsko prvenstvo, grupa B:
Španija  - Mali 86:55

Španija: Busquets 19, Gonzales 20, Lopez 5, Carrasco, Bernacer 7, Alocen, Mendicote 8, McCarthy 4, Ehigiator, Martinez 16, Salvador, Parra 7.

Mali: Maiga, Keita 4, Toure 5, Sissoko, Haidara 10, Diallo 5, Diawara, Coulibaly 9, Doumbia, M. Sissoko, Keita 18, Dante 4. 

U istoj grupi pobjedom je Svjetsko prvenstvo otvorila i reprezentacija Litvanije, koja je rezultatom 74:57 savladala Argentinu. 

Litvanija je sjajno otvorila ovaj meč i prvu četvrtinu je riješila u svoju korist rezultatom 24:12. Nastavak meča je donio sličnu sliku na parketu, a Litvanija je drugu četvrtinu riješila sa tri poena razlike i na odmor otišla s prednošču od 41:26. 

Veći kvalitet je presudio u drugom poluvremenu. Nakon treće četvrtine koju je također Litvanija dobila bilo je jasno da za Argentince povratka više nema i meč je na kraju završen rezultatom 74:57.

Svjetsko prvenstvo, grupa B:
Argentina - Litvanija 74:57

Argentina: Germano 2, Basualdo 3, Farabello 4, De La Fuente, Cuassolo 6, Bihurriet, Lopez 20, Caffaro, Franco 11, Bodach 0, Baralle 3, Cardo 8. 

Litvanija: Vaiciuanas 4, Vilys 1, Uleckas 12, Sargiunas 15, Velicka 8, Kozys 5, Poska, Daugela, Kisunas 10, Vasiliauskas 4, Joazaitis 4, Balciunas 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi