Španci kradu najvećeg evropskog talenta

Žele Luku Dončića

Španci kradu najvećeg evropskog talenta

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Španije pokušaće u svoje redove dovesti jednog od najvećih evropskih talenata Luku Dončića.

Predsjednik Košarkaškog saveza Španije Jorge Garbajosa pokušaće angažovati Dončića kao naturalizovanog igrača, ali je istakao kako će Luka na kraju morati sam donijeti odluku.

"Ako želi igrati za Španiju, počastvovani smo. Na kraju je to ipak samo njegova odluka", rekao je Garbajosa.

Dončić bi u reprezentaciji mogao zamijeniti Sergea Ibaku ili Nikolu Mirotića.

Međutim, Španci pokušavaju kod FIBA-e da dođu do ugovora kojim bi obojica ovih košarkaša mogla nastupati kao španski državljani, odnosno ukidanja njihovog naturalizovanog statusa, pa bi im se lako mogao priključiti i Dončić.

Mladi 17-godišnji košarkaš Real Madrida rođen je u Sloveniji, a smatra se jednim od najvećih talenata evropske košarke i budućom NBA zvijezdom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije