Španci objavili popis za Rio
Foto: EPA

Scariolo pozvao 20 košarkaša

Španci objavili popis za Rio

M. Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije Španije, Sergio Scariolo, objavio je popis igrača u prvom krug priprema za Olimpijske igre u Brazilu.

Scariolo je u kamp pozvao 20 igrača. Najveća imena španske košarke su tu, a sve ih predvodi legendarni centar Pau Gasol.

Poziv je dobio i Juan Carlos Navarro, te Marc Gasol, koji će zbog teške povrede vjerovatno propustiti nastup u Riju.

Španci će na Olimpijadi braniti srebro osvojeno prije četiri godine.

Popis Španije:

Juan Carlos Navarro, Felipe Reyes, Rudy Fernandez, Jose Manuel Calderon, Pau Gasol, Marc Gasol, Victor Claver, Sergio Llull, Sergio Rodriguez, Ricky Rubio, Fernando San Emeterio, Pablo Aguiler, Alex Abrines, Pau Ribas, Guillem Vives, Nikola Mirotić, Willy Hernangomez, Dani Diez, Alberto Abalde, Ilmane Diop.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije