Španci ostali bez Abrinesa
Foto: EPA

Zbog povrede koljena

Španci ostali bez Abrinesa

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Španije lagano se prošetala kroz prvi krug Eurobasketa.

Crvena furija je ostvarila pet pobjeda u isto toliko utakmica, ali će u završniom dijelu turnira biti znatno oslabljeni.

Košarkaš Oklahome Alex Abrines neće igrati do kraja prvenstva. On je u susretu protiv Crne Gore dobio neugodan udarac u koljeno i Španci su, nakon konsultacija s Oklahomom, odlučili da Abrines ne nastupa do kraja Eurobasketa.

"U ovakvim situacijama ne postoji bilo kakav veto od strane kluba. Jedino je bitno zdravlje igrača", saošteno je iz Košarkaškog saveza Španije.

Abrines je na turniru nastupio u samo jednoj utakmici. Ubacio je sedam poena i sigurno je da je Španija ostala bez važnog člana ekipe.

Međutim, usprkos tome i dalje su glavni favoriti za osvajanje zlatne medalje i teško da ih na tom putu može iko zaustaviti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi