Španci osvojili Beograd, Barca uvjerljiva, Olympiakos jedva
Foto: EPA

Euroliga, 9. kolo

Španci osvojili Beograd, Barca uvjerljiva, Olympiakos jedva

M. Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras u Areni od španske Baskonije rezultatom 81:85.

Španski tim je sasvim zasluženo stigao do trijumfa u Beogradu. Imali su konstantno vodstvo, ali su se u finišu malo i kockali i dopustili su Zvezdi da do samog kraja bude u utakmici.

Zvezda je u samu završnicu ušla vodstvom 75:73 nakon serije od 10:0, ali je Baskonia uspjela da u finišu osigura pobjedu na jednom od najtežih gostovanja.

Johannes Voigtmann je sa 17 poena bio najefikasniji kod gostiju, Toko Shengelia je dodao 16, a Janis Timma 15 poena. 

Kod Zvezde Mathias Lessort je ubacio 19, a Ognjen Dobrić 17 poena.

Barcelona je na svom parketu razbila Maccabi iz Tel Aviva rezultatom 89:67.

Utakmica je protekla u potpunoj dominaciji Katalonaca. Njihova pobjeda nije niti u jednom trenutku došla u pitanje, a večeras su najraspoloženiji za igru bili Petteri Koponen sa 20 i Rakim Sanders sa 18 poena. Kod Maccabija DeAndre Kane je ubacio 13.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Olympiakos je teškom mukom savladao Armani u Milanu 85:86.

Jamel McLean je vodio Olympiacos do pobjede sa 22 poena i sedam skokova, Brian Roberts je dodao 18, dok je kod Armanija Jordan Theodore ubacio 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi