Špancima bronza u Latviji

Špancima bronza u Latviji

M. Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija Španije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Latviji, a u borbi za medalju su savladali domaću selekciju rezultatom 57:56.

Latvija je većim dijelom utakmice imala prednost, ali su na kraju ipak ostali bez medalje. Prvu dionicu su dobili 17:12, a na poluvremenu su imali sedam poena prednosti 32:25.

Imala je Latvija i 13 razlike tokom treće četvrtine, ali su se Španci probudili, te je ostatak meča prošao u njihovoj dominaciji. U fantastičnoj završnici na dvije sekunde prije kraja Juan Hernangomez je pogodio trojku za pobjedu i osvajanje bronzane medalje na Evropskom prvenstvu.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Augusti Sans sa 18 poena, dok je kod  Latvije Geks ubacio 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije