Španija čeka pobjednika meča BiH - Njemačka

Španija savladala Francusku

Španija čeka pobjednika meča BiH - Njemačka

M. Šljivak

Kadetska košarkaška selekcija Španije prvi je učesnik polufinala Evropskog prvenstva u Litvaniji. Španci su danas u četvrtfinalnom duelu savladali Francusku rezultatom 72:63.

Vodili su Španci od prve do posljednje minute u ovom susretu, te su na kraju zasluženo slavili pobjedu.

Nakon prvih 10 minuta u kojima nije bilo lijepe košarke imali su sedam poena prednosti (15:8), da bi na poluvrijeme Furija otišla sa 10 poena prednosti 31:21.

Uvodni dio drugog poluvremena donosi nešto bolju igru Španije. Imali su u jednom trenutku i plus 16, ali su Francuzima u posljednjoj dionici dozvolili da se vrate u meč.

Došla je Francuska na samo minus tri, ali ipak, snage za potpuni preokret nije imala, pa je Španija na kraju došla do zaslužene pobjede.

Španci u polufinalu čekaju pobjednika duela BiH - Njemačka.

Španiju je do pobjede u ovom meču vodio Miguel Gonzalez sa 25 poena, dok je na drugoj strani Fevrier imao 20 poena i 12 skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.