Španija korak bliže SP-u, čeka pobjednika duela BiH - Finska

Razigravanje od petog do osmog mjesta

Španija korak bliže SP-u, čeka pobjednika duela BiH - Finska

E. Škorić

U razigravanju za peto mjesto nastupaju Španija, Rusija, BiH i Finska.

U prvom polufinalu razigravanja u borbi za peto mjesto Španija je deklasirala Rusiju sa 70:55 i u finalu čeka boljeg iz duela BiH - Finska.

Španci su već nakon prve četvrtine vodili 24:17, a na poluvremenu je bilo 44:33. U nastavku znatno manji broj poena na obje strane, pa je Španija upisala laganu pobjedu.

Martinez očekivano najbolji igrač utakmice i on je u pobjedničkom timu ubacio 24 poena, Font je dodao 13, a Rosa 11 poena. Na drugoj strani Lopatin je ubacio 13, a poen manje Tonoyan.

Podsjetimo, petoplasirani tim Evropskog prvenstva u Turskoj će uz polufinaliste izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi