Španija nezaustavljiva

Bugari limitirani na 59 poena

Španija nezaustavljiva

Bugarska košarkaška selekcije bila je nova žrtva Španjolaca koji su u prijateljskom meču slavili sa 96:59. Ovo je bila treća pobjeda u nizu za braću Gasol i društvo. Interesantno je to da su sve tri zabilježene na domaćem terenu.

Zadnja je igrana u Guadalajari i bila je najubjedljivija. Igrači Bugarske, očito je to, nisu u ovom trenutku dorasli Španjolcima. Domaći sastav je baš kao i u predhodnoj utakmici protiv Litvanije odlično otvorio susret. Prvu četvrtinu su Španci završili sa 17 poena prednosti (27:10). U nastavku su nastavili sa takvom igrom, i prva ali i druga petorka, jer je rezultat koji su postavili igrači sa klupe opet bio na strani domaćeg sastava (39:19).

Ozbiljniji otpor Bugarska je pokazala tek u trećem periodu koji je završen rezultatom 17:16. Sve do kraja, pobjednički sastav, koji će sljedeću utakmicu igrati u Kaunasu protiv Litvanije, punio je koš svojih protivnika.

Navarro je odigrao kvalitetnu utakmicu u kojoj je postigao 19 poena. LIull je dodao 17, dok je Pau Gasol stao na brojci od 15 poena. U poraženom sastavu, Videnov 15 i Rowland 9 poena.    


Rezultati Španije u pripremnom periodu za EP u Litvaniji:

Almerija:
Španija - Francuska 75:53

Madrid:
Španija - Litvanija 90:78

Guadalajara:

Španija - Bugarska 96:59


Rezultati Bugarske u pripremnom periodu za EP u Litvaniji:

Osijek:

Hrvatska - Bugarska 72:59
Hrvatska - Bugarska 77:54

Bormio:

Bugarska - Kanada 79:72
Italija - Bugarska 80:74

EBT, Limassol:

Bugarska - Rusija 51:88
Poljska - Bugarska 64:55
Izrael - Bugarska 82:88

Guadalajara:

Španija - Bugarska 96:59

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.