Španija ostvarila treću pobjedu: Pau Gasol koban za Brazilce

Mundobasket

Španija ostvarila treću pobjedu: Pau Gasol koban za Brazilce

E. Škorić

Reprezentacija Španije upisala je uvjerljivu pobjedu nad Brazilom (82:63) u trećem kolu Svjetskog prvenstva.

Španci su pred svojim navijačima vezali i treću pobjedu, te su osigurali učešće u drugom krugu. Selekcija Brazila, kojoj je ovo bio prvi poraz, nije uspjela da se odupre timu koji jedini može da parira Amerikancima na Mundobasketu.

Već nakon prve dionice Španci su vodili 30:14. Puno bolju partiju Brazilcu su pružili u drugoj dionici, koju su dobili sa 18:15, a u nastavku je Španija sa pola snage završila posao.

Na kraju ovih 19 razlike i nije previše jer su braća Gasol i društvo mogli zaista nanijeti i daleko teži poraz svojim rivalima.

Pau Gasol je bio sjajan sa 26 poena. Zvijezda Chicago Bullsa je gađala 11 od 15 iz igre, a Gasol je imao i devet skokova. Njegov brat Marc ubacio je osam poena, Sergio Rodriguez je ubaico 12, a a Juan Carlos Navarro 10 uz četiri asistencije. 

Kod Brazila su nešto bolji od ostalih bili Leandro Barbosa sa 11, Anderson Varejao sa 10 poena. 

Brazil - Španija 63:82

Brazil: Machado 6, Neto 2, Hettsheimeir, Taylor 4, Garcia 2, Huertas 8, Barbosa 11, Varejao 10, Nene 7, Vieira 7, Splitter 6.

Španija: P. Gasol 26, Fernandez 6, Rodriguez 12, Navarro 10, Calderon 5, Reyes 1, Claver, Rubio 2, Llull 7, M. Gasol 8, Ibaka 5, Abrines.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.