Španija osvetila bh. kadete

Pobijedili Australiju 74:63

Španija osvetila bh. kadete

Košarkaši Španije plasirali su se u polufinale Svjetskog prvenstva za kadete nakon pobjede protiv Australije 74:63.

Španci su nešto bolje ušli u meč protiv reprezentacije koja je porazila naše Zmajeve pa su nakon prve dionice imali prednost od dva koša (11:9). Drugi period igre donio je nešto bolju košarku Australije koja je napravila pet poena prednosti u ovom dijelu utakmice.

Nastavak meča ipak donosi nešto bolju igru Španaca koji su na kraju treće dionice poravnali rezultat, a u posljednjoj prelomili otpor Australije i slavila sa 74:63.

Do pobjede ih je vodio Martinez sa čak 26 ubačenih poena.

Španija: Busquets 9, Gonzalez 11, Lopez 2, Carrasco 2, McCarthy 8, Ehigiator 8, Martinez 26, Salvador, Parra 8.

Australija: Dent, Zunic 5, MaCdonald 2, Fullarton 16, Elkaz 5, Stattmann 8, Bines 5, Bowen, Froling 12, Johns, Dalton 3, Colina 7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi