Španija ponizila Litvaniju i slavila s 50 razlike

Uvjerljiva pobjeda Španaca

Španija ponizila Litvaniju i slavila s 50 razlike

E. Škorić

Reprezentacija Španije demolirala je Litvaniju sa 101:56 u susretu četvrtog kola grupe B košarkaškog turnira u Rio de Janeiru.

Nakon dva poraza, Španija je stigla do dvije pobjede. Prvo je Nigerija pala, a onda je teško poražena Litvanija, kojoj je ovo bio prvi poraz u grupi.

Španci su prvi period igre dobili s 15 razlike (26:11), a do poluvremena prednost Furije otišla je na čak 19 poena (48:29).

Razbijanje Litvanaca nastavljeno je i u trećoj četvrtini u kojoj je Španija sa 36 poena bila najefikasnija, dok je Litvanija ubacila svega 16 poena.

Ni u zadnjoj četvrtini se Litvanija nije pribrala, pa je Španija slavila sa 109:59. Ovo je zasigurno jedan od težih poraza u historiji litvanske košarke. Litvaniji u zadnjem kolu preostaje duel sa Hrvatskom, a Španiji s Argentinom.

Pau Gasol je sa 23 poena bio najbolji u timu Španije, Mirotić je dodao 17 poena, a Rudy Fernandez 13. Kuzminskas je sa 17 poena bio prvo ime Litvanije, dok je Kalnietis dodao 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi